Ένα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ διαφορετικό από τα άλλα…

Wast3land: Vault City

Όνειρο ήταν και πάει…

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στο πεδίο airsoft στην Αγία Μαρίνα στο Λαγονήσι, γνωστό σε πολλούς ως «Hotel», το LARP Airsoft scenario, Wast3land: Vault City. Ένα πολυαναμενόμενο σενάριο για πολλούς λόγους, που θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε και να εξηγήσουμε παρακάτω, κάνοντας ταυτόχρονα και μια μικρή ιστορική αναδρομή.

H σειρά σεναρίων airsoft «Wasteland» πρωτοεμφανίστηκε το 2007 από την 1η τακτική ομάδα airsoft στην Ελλάδα, τους «Fallout Rangers»(2005). To 2008 η ίδια ομάδα διοργάνωσε και πραγματοποίησε το Πανελλήνιο LARP airsoft σενάριο, «Wasteland 2», το οποίο απέσπασε τα πιο θερμά σχόλια και κριτικές παιχτών που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα. Υπήρχαν τέσσερις παρατάξεις, το Enclave, οι Vault Dwellers, οι Mutants και οι Raiders. Το σενάριο συζητιόταν τουλάχιστον για μια πενταετία και όλοι οι συμμετέχοντες απαιτούσαν την συνέχειά του, με ένα Wasteland 3.

Το 2009 η ομάδα των Fallout Rangers, μετασχηματίζεται και τα μέλη της δημιουργούν την Sandmen Airsoft Team. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα Sandmen σε συνεργασία με το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν πολλά Πανελλήνια σενάρια, πολλά εκ των οποίων ήταν LARP Airsoft pre-games του Wasteland3.

2017. Δέκα χρόνια μετά το 1ο Wasteland, η ιστορία πλέον έπρεπε να συνεχιστεί! Οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες, το έδαφος πρόσφορο και το κοινό έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός Wasteland Οι διοργανωτές, μέλη της ομάδας airsoft Sandmen, ξεκίνησαν από τις αρχές του έτους να στήνουν τον βασικό κορμό του σεναρίου.

Ένα σενάριο μη-γραμμικό, με βασικό στόχο την αλληλεπίδραση των παιχτών με την ιστορία. Οι παίχτες θα ξεκινούσαν με ελάχιστα έως καθόλου στοιχεία για τις αποστολές τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να "ζήσουν" τους χαρακτήρες τους και τις καταστάσεις που οι ίδιοι δημιουργούν στην πορεία! Όπως οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν στο Wasteland 3, ήρθαν σε ένα παιχνίδι για το οποίο πέρα από κάνα δυο δευτερεύουσες αποστολές, δεν είχαν καμία ιδέα για το τι θα συναντήσουν στο πεδίο. Ξεφεύγουμε από τα κλασικά παιχνίδια airsoft τα οποία αποτελούνται μόνο από μάχες και ερχόμαστε σε ένα άλλο επίπεδο όπου κυριαρχεί η σκέψη, το μυστήριο, η στρατηγική και ο διάλογος. Εδώ δεν ισχύει η φράση "πρώτα πυροβολούμε και μετά κάνουμε τις ερωτήσεις"! Οι ίδιοι οι παίχτες δημιουργούν τους εχθρούς και τους συμμάχους τους με βάση τις πράξεις τους. Επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη του σεναρίου και δημιουργούν νέες "μεταβλητές". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διαφοροποίηση δυναμικά του τελικού αποτελέσματος του σεναρίου, πράγμα που σημαίνει πως ο σεναριογράφος δεν μπορεί να θέσει μια πιθανή λύση, αλλά να θέσει μόνο τα όρια στα οποία οι παίχτες θα μπορούν να δημιουργήσουν την εξατομικευμένη τους λύση και προσωπική ιστορία του χαρακτήρα τους στο σενάριο. Ευτυχώς για τον παίχτη η δυσκολία της πολυπλοκότητας αυτής υπάρχει μόνο κατά την συγγραφή του σεναρίου. Δεν είναι τυχαίο πως τέτοια σενάρια χρειάζονται εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προετοιμασίας, δοκιμών (debugging) και διορθώσεων (π.χ. το σενάριο Wasteland3 χρειάστηκε 7-8 μήνες προετοιμασίας με σχεδόν καθημερινή εργασία και μελέτη πάνω στις αποστολές του).

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους 94 παίχτες από όλη την Ελλάδα που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο σενάριό μας. Ευχαριστούμε από την Παράταξη των Vault Dwellers, τα μέλη της Ghost Legion και τους Cretan Warriors από το Ηράκλειο, την Αεροσφαίριση Χανίων, τον Σύλλογο Αεροσφαίρισης Λέσβου Rangers μέλη των οποίων έφτιαξαν και φόρεσαν στολές Vault Dwellers, τους Φοίνιξ από το Άργος, τους Black Sheep που επίσης έφτιαξαν και φόρεσαν στολές Vault Dwellers και Nightmare από Αθήνα.

Ευχαριστούμε την Παράταξη των Raiders για την απίστευτη παρουσία τους - άξια συμμετοχής σε διαγωνισμούς Cosplay - που μας μετέφεραν στα άδυτα του Wasteland και μας έκαναν να τους θαυμάζουμε κάθε φορά που τους συναντούσαμε στο πεδίο! Φάνηκε ο χρόνος που ξόδεψαν και το μεράκι που είχαν για να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την Παράταξη. Τους Raiders απάρτιζαν μέλη του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Χανίων, του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Φθιώτιδας, του Συλλόγου Rethimno Airsoft Action, του Συλλόγου Αεροσφαίρισης Μαγνησίας Κένταυροι, οι Bad Boys, Loners, TAS, Philippine A.S.T.I.G. και ΟΠΛΟΝ από Αθήνα.

Ευχαριστούμε από την Παράταξη του Enclave, τα μέλη της Λέσχης Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου, του Συλλόγου αεροσφαίρισης Κω, τα μέλη της ομάδας Brotherhood of Steel, της ομάδας BRAVO 3 ZERO, της ομάδας Edge, της ομάδας Raven Shield, τα μέλη του Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ. από Αθήνα και τελευταίους αλλά μέγιστης σημασίας, τον Journeyman από την ομάδα των Fallout Rangers, καθώς επίσης και τον Vaszi Bacsi, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει και στα 3 Wasteland (2007-2008-2017).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σωματείο Αεροσφαίρισης Νέων Δημιουργικών Μέσων Ενασχόλησης για την αποκλειστική ανάληψη όλων των εξόδων της διοργάνωσης του σεναρίου, το κατάστημα ειδών αεροσφαίρισης Airsoft Club, για την χορηγία των δώρων στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μετά την λήξη του debriefing του παιχνιδιού, ενός SALIENT ARMS SNAKE 16.2" - Quick Change Spring System, FULL METAL της E&C, καθώς και πλήθους σακουλιών με airsoft BBs, καθώς επίσης και το κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής Bodystore.gr το οποίο προσέφερε πακέτα με συμπληρώματα διατροφής στους τυχερούς της κλήρωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του Σ.Α.Ν.Δ.Μ.ΕΝ. για την κατασκευή των υλικών της διοργάνωσης του σεναρίου. Πιο αναλυτικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μοναδικό Αρκουδίνο Βασίλη, ο οποίος από το μηδέν μπορεί να κατασκευάζει θαύματα, όπως δημιούργησε την στολή του Brotherhood of Steel, καθώς επίσης και επιπλέον props για το σενάριο. Ευχαριστούμε τον Κατή Ιωάννη ο οποίος έβαλε το μαγικό χεράκι του και έφτιαξε την λέιζερ-παγίδα στο δωμάτιο της αποστολής με το turret, καθώς επίσης και το ηλεκτρονικό κύκλωμα του G.E.C.K. Τον Κουρουπάκη Γεώργιο για την εντυπωσιακή κατασκευή της πόρτας του Vault City, η οποία μάγεψε όλους όσους την είδαν από κοντά! Η είσοδος του Vault City υπήρξε το σημείο αναφοράς του σεναρίου και photo-spot για όλους τους συμμετέχοντες! Επίσης, τον Άρη Καρούσο για την δημιουργία και κοπή της μήτρας της πόρτας του Vault City, καθώς επίσης και τους Χαράλαμπο Οικονόμου και Λασκούλα Μαρία για την ανάληψη της δημιουργίας όλων των αναμνηστικών τα οποία δόθηκαν στους συμμετέχοντες, όπως τα προσωποποιημένα dog tags και αναμνηστικά διπλώματα, όπως επίσης και τα φυλλάδια που μοιράστηκαν σε όλους τους παίχτες, αλλά και όλων των υλικών των αποστολών του σεναρίου.

Για τις εργατοώρες που ξόδεψαν για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση του χώρου του πεδίου του Hotel, όπως το κλείσιμο επικίνδυνων σημείων και τρυπών για λόγους ασφαλείας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη μας και ειδικότερα τον Θανάση Βάβαλο ο οποίος δεν έλειψε ούτε μία φορά από τις εργασίες, τον Σαλούρο Μάκη, τον Καρακώστα Γιώργο, τον Ορέστη Δάσσα και τον Σπύρο Γρίβα. Τον Κουρουπάκη Γεώργιο ο οποίος με τα εργαλεία του τρύπησε πλάκες και τοίχους για να περαστούν καλωδιώσεις και ρεύματα που έφτιαξε για να πάρει ζωή το έρημο αυτό ξενοδοχείο και ειδικότερα η Vault City στο -2 υπόγειο, με φώτα, υπολογιστές, προτζέκτορες και συστήματα ασφαλείας!

Στους ρόλους των NPCs o Harold, τον οποίο έφερε στη ζωή ο εξωπραγματικός Κώστας Δερβένης και δικός μας Shadowjack, ο οποίος απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την θεατρικότητά του και τους διαλόγους που ανέπτυξε με τους εκάστοτε παίχτες που συναντούσε στο πεδίο καθώς τους ανέθετε αποστολές. Ο Confessor κατά κόσμο Μάκης Σαλούρος και δικός μας Ctalker ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του να κάνει τους άπιστους να πιστέψουν στον ένα και μοναδικό Θεό αυτόν του Ατόμου «Atom's light shall shine upon the wasteland and guide you over to the commonwealth!». Τον φίλο μας Μιχάλη Ηλία ο οποίος ανέλαβε με επιτυχία τον ρόλο εκείνο του μαγαζάτορα – barman, τον οποίο έπρεπε να επισκεφθούν όλοι οι παίχτες για να του πουλήσουν τα αντικείμενα που έβρισκαν από τις διάφορες αποστολές κατά την περιήγησή τους στο wasteland. Τα νταραβέρια που έγιναν σε εκείνο το μαγαζί έγραψαν την δική τους ιστορία. Τον Θανάση Βάβαλο που ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο εκείνο του  Brotherhood of Steel και φόρεσε την πανοπλία για τόσες πολλές ώρες κουβαλώντας παράλληλα και ένα M249 (minimi), τον οποίο αντικατάστησε στο τέλος ο Σπύρος Γρίβας. Την Ειρήνη Ελπίδα Γκιουλέκα η οποία ενσάρκωσε τον χαρακτήρα της Eleanor Vane, μιας chaotic neutral διχασμένης προσωπικότητας η οποία έδινε πληροφορίες, αλλά και παραπλανούσε ταυτόχρονα όσους συναντούσε κατόπιν αμοιβής ή ανταλλαγής πληροφοριών.

Τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον άνθρωπο που έγραψε χιλιόμετρα στην προσπάθειά της να καταγράψει με τον φωτογραφικό φακό της όσο το δυνατόν περισσότερα στιγμιότυπα από την δράση του σεναρίου μας και τις κινήσεις των παιχτών και ήταν πραγματικά πανταχού παρούσα, την φωτογράφο μας, Έλενα Μαραγκουδάκη, η οποία βοήθησε και στο γενικότερο στήσιμο και ξεστήσιμο του σεναρίου.

Στους αρχηγούς των 3 παρατάξεων, Overseer Καρακώστα Γεώργιο και τον scout Άρη Καρούσο των Vault Dwellers, τον Colonel Κουρουπάκη Γεώργιο της παράταξης του Enclave και την Αρχηγό των Raiders Razor, Λασκούλα Μαρία, οι οποίοι διοίκησαν τις Παρατάξεις τους με μέτρο, πειθαρχία και σεβασμό απέναντι στους παίχτες τους, αλλά και τους αντιπάλους τους.

Τέλος, τον 1st Citizen του Vault 8 δηλαδή της Vault City, Χαράλαμπο Οικονόμου, ο οποίος ως ιθύνων νους της σειράς σεναρίων airsoft «Wasteland», δημιούργησε, έστησε και πρωταγωνίστησε σε έναν ρόλο – κλειδί για το σενάριο, ο οποίος ανέτρεψε τα δεδομένα και τα σχέδια όλων των παρευρισκόμενων.

Οκτώβριος 2147... 9 χρόνια μετά τα γεγονότα του Wasteland 2.

Οι ελάχιστοι επιζώντες του Μεγάλου Πολέμου έχουν δημιουργήσει μικρές διάσπαρτες πόλεις μέσα στις ατελείωτες ερήμους. Το φαγητό και το νερό είναι ελάχιστα.

Ένα ασθενές ραδιοφωνικό σήμα εκπέμφθηκε στην συχνότητα κινδύνου της Vault-Tec. Ανάμεσα στα διακεκομένα λόγια του σήματος, μόνο λίγες λέξεις ακούστηκαν καθαρά: "...βοήθεια... ...Vault City... ...G.E.C.K. ...".

Τα παραπάνω ήταν τα μόνα γνωστά στους παίχτες για το σενάριο Wasteland 3, την στιγμή που δήλωναν συμμετοχή. Αναλυτική παρουσίαση των αποστολών του σεναρίου θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας, φωτογραφιών και βίντεο που θα δημιουργηθούν για αυτόν τον σκοπό.

Τέλος επειδή υπάρχει η αγωνία για τον νικητή του Wasteland 3, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η τελική καταμέτρηση δίνει: 21 πόντους στο Enclave, 21 πόντους στους Raiders και 20 πόντους στους Vault Dwellers!!! Κάτι που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Για το σενάριο να αναφέρουμε ότι το G.E.C.K. κατέληξε μετά από 6 ώρες παιχνιδιού στα χέρια του Enclave… Αναλυτικά οι πόντοι θα ανέβουν στο site του σεναρίου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά όλους τους συμμετέχοντες! Τα σχόλιά σας, τα βλέμματά και τα χαμόγελά σας, μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια αυτό που αγαπάμε.

Καλή αντάμωση στα πεδία (της τιμής)!

Καλά και ασφαλή παιχνίδια να έχουμε!

 

Wast3land Facebook

Go to top