Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
 • Page:
 • 1

TOPIC: O Harold

O Harold 11 Oct 2017 06:18 #86

 • Shadowjack
 • Shadowjack's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Scout
 • Scout
 • Posts: 2
 • Thank you received: 0
O Harold

Ο Harold είναι μεταλλαγμένος. Γεννήθηκε φυσιολογικός άνθρωπος το 2072, πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο, και μεγάλωσε στο Vault 29. Εξερευνώντας τη στρατιωτική βάση Mariposa, εκτέθηκε στο Forced Evolutionary Virus (FEV). Αρχικά, η μετάλλαξη του ήταν αυτή ενός συνηθισμένου ghoul, αλλά μερικά χρόνια αργότερα ξεχώρισε όταν ένα δέντρο άρχισε να μεγαλώνει στο κεφάλι του.

Ο Harold δραπέτευσε από το Vault 29 το 2090, έφθασε στο Hub περίπου το 2096, ζούσε στην Παλιά Πόλη του Hub γύρω στο 2161, στο Los περίπου το 2208, στο Gecko το 2238, ενώ τις ημέρες του παιχνιδιού μας περιπλανιέται στο Wasteland ψάχνοντας «κάτι».

Τα παιδικά του χρόνια

Ο Harold γεννήθηκε το 2072 και ήταν μόλις πέντε ετών όταν ξεκίνησε ο Μεγάλος Πόλεμος (2077). Οι γονείς του τον βάλανε στο Vault 29 για προστασία.

Το Vault 29 είχε αρχικά κατοικηθεί από μικρά παιδιά που ανατράφηκαν από τη Diana, έναν ανθρώπινο εγκέφαλο συνδεδεμένο με έναν υπερυπολογιστή, που παρουσιαζόταν ως θεά στους κατοίκους του Vault. Στις περιόδους που οι κάτοικοι του Vault ήταν δυσαρεστημένοι και σκέπτονταν να εξεγερθούν, ένας «εθελοντής» επιλεγόταν για να φύγει από το Vault. O εθελοντής υποτίθεται ότι θα επέστρεφε και θα ενημέρωνε τους κατοίκους τι συμβαίνει στον έξω κόσμου, και εάν οι συνθήκες ήταν ασφαλείς, τότε θα φεύγανε όλοι μαζί. Φυσικά, οι εθελοντές δεν επέστρεφαν ποτέ, και αυτό το γεγονός αποθάρρυνε τους κατοίκους από το να θέλουν να φύγουν από το Vault για κάποιες δεκαετίες.

Ο Χάρολντ ήταν ένας τέτοιος εθελοντής, ο οποίος επελέγη το 2090. Απελευθερώθηκε από το Vault, και τον μετέφερε ένα ρομπότ στο Νηπιαγωγείο, όπου κατοικούσε η Ντιάνα. Στο Νηπιαγωγείο του δόθηκε η επιλογή είτε να μείνει με τη Ντιάνα, είτε να εξερευνήσει τον έξω κόσμο. Εάν η επιλογή του ήταν η εξερεύνηση, θα έπρεπε να επιτρέψει να του προκαλέσει η Ντιάνα αμνησία, έτσι ώστε να μην μπορεί να αποκαλύψει τίποτα γι αυτήν ή το Νηπιαγωγείο στον έξω κόσμο.

Ο Χάρολντ συμφώνησε να μείνει με τη Ντιάνα, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, κράτησε την ύπαρξη του Νηπιαγωγείου μυστικό, επειδή θεωρούσε ότι ήταν καθήκον του να διατηρήσει άθικτο ένα τέτοιο μελλοντικό «δώρο» μέχρις ότου ο κόσμος να είναι έτοιμος για αυτό.

Εμπορική Επιτροπή

Αφού εγκατέλειψε το σπίτι του, ο Χάρολντ άρχισε μια επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος. Τελικά έγινε σημαντικός παίκτης στο Hub. Άρχισε να παρατηρεί όμως την αυξανόμενη συχνότητα των επιθέσεων που κάνανε οι μεταλλαγμένοι στις εμπορικές του αποστολές. Αποφάσισε να τους αντιμετωπίσει, οργανώνοντας μια αποστολή στη στρατιωτική βάση Mariposa.

Εκστρατεία στην Mariposa

Το έτος 2102, όταν ο Χάρολντ ήταν 30 ετών, μαζί με μια ομάδα άλλων τυχοδιωκτών - μεταξύ των οποίων και ένας άντρας που ονομαζόταν Richard Gray, που ήταν γιατρός στο Hub – κατασκόπευσαν τους μεταλλαγμένους και τελικά βρήκαν την πηγή της μετάλλαξης: μια παλιά στρατιωτική βάση που λεγόταν Mariposa.

Στο εσωτερικό της βάσης, οι περισσότεροι από την ομάδα σκοτώθηκαν από τους μεταλλαγμένους, καθώς και από τα αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας. Ο Χάρολντ, ο Ρίτσαρντ και κάποιοι άλλοι κατάφεραν να μπουν αρκετά βαθιά στη βάση, όπου βρήκαν τεράστιες δεξαμενές γεμάτες με μια περίεργη πυκνή, πράσινη ουσία (FEV), που φαινόταν να μεταλλάζει τους ανθρώπους και τα ζώα. Ένα μεγάλο ρομποτικό χέρι πέταξε τον Γκρέι σε μια δεξαμενή, όπου ο Χάρολντ θεώρησε ότι πέθανε (στην πραγματικότητα, ο Γκρέι μεταλλάχθηκε στον Master). Ο ίδιος ο Χάρολντ τραυματίστηκε και έπεσε αναίσθητος. Ξύπνησε λίγο αργότερα στην έρημο, όπου ήδη είχε αρχίσει να μεταλλάσσεται. Ένα καραβάνι εμπόρων τελικά τον βρήκε και τον έφερε πίσω στο Hub, όπου εγκαταστάθηκε σε μια φτωχική καλύβα.

Ένας μεταλλαγμένος επαίτης

Ο Vault dweller τον συνάντησε για πρώτη φορά στη συνοικία της Παλιάς Πόλης του Hub, όπου ο Harold ζούσε σαν επαίτης. Για λίγα χρήματα, ο Χάρολντ έδωσε στον Vault dweller πολλές πληροφορίες σχετικά για τη στρατιωτική βάση Mariposa και τον Richard Gray, καθώς και πληροφορίες για ένα Deathclaw που ζούσε κοντά στο Hub.

Κάποια χρονιά μεταξύ του 2162 και του 2241, ένα μικρό δέντρο (το οποίο ο Χάρολντ ονομάζει Μπομπ, παρόλο που του αρέσει να αστειεύεται και να λέει ότι το όνομά του είναι Χέρμπερτ) άρχισε να μεγαλώνει από το κεφάλι του Χάρολντ. Ήταν ένα εντελώς νέο είδος δέντρου - μοναδικό και ιδιαίτερο, όπως και ο Harold.

Ταξιδιώτης του Wasteland

Μετά την καταστροφή που προκάλεσε στην πόλη ο Στρατός του Μάστερ, ο Χάρολντ εγκατέλειψε το Hub και έγινε ταξιδιώτης. Είναι γνωστό ότι ταξίδεψε από το Hub στην πόλη Carbon στο Τέξας, όπου είχε σεξουαλική επαφή με την πόρνη Ruby, και από εκεί στην πόλη του Los γύρω στο 2208. Οι περιπλανήσεις του Harold τον κατέληξαν στο Gecko το 2238.
Αρχηγός του Gecko

Το 2241, ο Χάρολντ ήταν ένας πολύ γερασμένος, αλλά ακόμα πολύ ενεργός ghoul. Ο Chosen One συνάντησε τον Harold στο Gecko, την πόλη των ghoul που δεν απέχει πολύ από το Vault City. Μετά την καταστροφή της Νεκρόπολης από τον Μάστερ, ο μεγαλύτερος πληθυσμός αυτής της πόλης μετανάστευσε πολύ βορειότερα, σχηματίζοντας έναν οικισμό γύρω από παλιό πυρηνικό σταθμό που χτίστηκε από την Poseidon Oil πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο. Όταν ο Χάρολντ έφτασε εκεί, το εργοστάσιο έτρεχε επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα και η διαρροή πυρηνικών αποβλήτων ήταν συνεχής. Ο Χάρολντ ανέλαβε γρήγορα την εξουσία από τους καλοπροαίρετους αλλά ανίκανους ηγέτες του Gecko και έθεσε τον αντιδραστήρα σε κάποια λειτουργική κατάσταση. Όταν ο Chosen One έφθασε στο Gecko, ο Harold τον έβαλε να βοηθήσει με το πρόβλημα του αντιδραστήρα, σώζοντας το Gecko από τις κακές προθέσεις της Lynette, αρχηγού της Vault City, που ήθελε να αφανίσει τους μεταλλαγμένους ghoul.

Επιστροφή στο Vault 29

Στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Harold ήταν άρρωστος. Το δέντρο στο κεφάλι του ανέπτυξε μια άγνωστη ασθένεια και πέθαινε. Προς μεγάλη του έκπληξή, ο Χάρολντ επίσης επηρεάστηκε και αργοπέθαινε λόγω της ασθένειας του Bob.
Τριγυρνούσε λοιπόν το Wasteland σε μια αναζήτηση θεραπείας. Επέμεινε στην αναζήτησή του μέχρι να βρει τη φυλή των Δίδυμων Μητέρων, που προήλθαν εν αγνοία του από το μητρικό του σπίτι, το Vault 29.

Προς μεγάλη του έκπληξή η φυλή τον δέχτηκε όπως ήταν. Εξήγησε την αποστολή του στους ηγέτες, που του είπαν ότι θα συμβουλευτούν τη θεά τους. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Χάρολντ προσεγγίστηκε από τον σαμάνο της φυλής, που του έδωσε ένα φίλτρο για να πιει. Ήταν ένα πικρό ποτό (bitter drink), αλλά λειτούργησε. Ο Bob, το δέντρο, τα πήγε καλύτερα, βρήκε την υγεία του ; και ήταν και πάλι χαρούμενος.

Ο Χάρολντ δεν μπόρεσε να αφήσει μια τόσο καλή πράξη χωρίς ανταμοιβή, και έτσι προσφέρθηκε να βοηθήσει τη φυλή των Δίδυμων Μητέρων με κάθε τρόπο που θα μπορούσε. Τον ευχαρίστησαν, αλλά απέρριψαν τη βοήθειά του. "Η θεά θα προσφέρει", του απάντησαν. Ο Χάρολντ είπε ότι θα ήθελε να δώσει τα σέβη του στη θεά και μεταφέρθηκε στο ιερό της για ιδιωτικό ακροατήριο με τη θεότητα. Η επιστροφή του στο Νηπιαγωγείο ήταν μια στιγμή χαράς για τη Ντιάνα και τον ίδιον, και μια «νέα εμπειρία» γι αυτόν, καθώς πολλές από τις πρώτες του αναμνήσεις, είχαν σβήσει με τη μετάλλαξη και με την ηλικία (σε αυτό το σημείο ο Χάρολντ είχε κλείσει σχεδόν δύο αιώνες ζωής).

Ο Χάρολντ πέρασε αρκετό καιρό στο Νηπιαγωγείο, σκέφτηκε ακόμη να εγκατασταθεί εκεί μόνιμα και να περάσει το υπόλοιπο των ημερών του στην ηρεμία των κήπων. Ωστόσο, τελικά έφυγε και ταξίδεψε και πάλι ανατολικά, ωθούμενος από μια άγνωστή παρόρμηση.

Στο Wasteland 3

Στις ημέρες του παιχνιδιού τον βρίσκουμε και πάλι κοντά στο Vault City.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by Shadowjack.

O Harold 11 Oct 2017 22:37 #97

 • Transporter
 • Transporter's Avatar
 • Offline
 • Scout
 • Scout
 • Posts: 1
 • Thank you received: 0
Ο Harold μπορεί να μας βοηθήσει σε κάτι ή θα υπάρχει απλά για την ιστορία. Μπορούμε να τον πλησιάσουμε ή είναι εχθρικός?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

O Harold 12 Oct 2017 08:49 #100

 • Shadowjack
 • Shadowjack's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Scout
 • Scout
 • Posts: 2
 • Thank you received: 0

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 • Page:
 • 1
Time to create page: 0.238 seconds
Go to top